главно меню на сайта Nyda.bg

Въшки: Какво да не правим

Съществуват няколко неписани правила, които не трябва да правите, ако разберете, че детето ви има въшки. В следващите редове ще прочетете ценни съвети относно борбата с главовите въшки.

Правило 1: Не бръснете косата на детето

въшки

Вероятно сте чували, че да обръснете косата на вашето дете, когато то има въшки е първата и най-важна стъпка със справянето на този проблем. Това, разбира се, е абсолютно излишно, тъй като въшките се закрепят върху скалпа на човек. Дори да подстрижете косата му, въшките ще остават върху главата му и ще изчакат да поникне отново коса, където да снесат яйцата си. Също така, силно вероятно е това да е травмиращ момент за детето ви, а всъщност - напълно излишен.

Затова изберете NYDA Express като сигурен начин да се отървете от въшките за нула време. Благодарение на двустепенния диметикон, респираторните отвори на паразитите се затварят трайно и те умират на 100%.

Правило 2: Не използвайте домашни рецепти

въшки

В интернет върлуват всякакви рецепти против въшки и е лесно да залитнеш към това “решение”. На пръв поглед, изглежда, че може да се справите с паразитите с подръчни материали, но всъщност няма клинични проучвания, които да доказват ефективността от алтернативната медицина против въшки. Освен това, такива домашни препарати не отговарят на медицинските мерки за сигурност, тъй като понякога предизвикват алергии.

Това само ще ви изгуби времето, а въшките ще продължат да дразнят детето ви. Вместо това, заложете на сигурно и използвайте препарат с доказана максимална ефективност. NYDA Express проведе проучване относно мнението за продукта в няколко аптеки. В аптека Sopharmacy 133 души дадоха оценка 5 от 5 и споделиха, че са останали повече от доволни. Хубаво е да знаете, че продуктът не е токсичен и няма опасност да се абсорбира от кожата.

Правило 3: Не къпете детето безброй пъти

въшки

Макар и да звучи логично, къпането на косата на детето ви няма да помогне изобщо. Това е така, тъй като въшките се прикрепят достатъчно здраво към скалпа и би било почти невъзможно да се отървете от тях просто чрез вода. Ако желаете да премахнете въшките чрез удавяне, трябва вашето дете да стои поне 8 часа под течаща вода, а това е на практика неосъществимо. Формулата за по-бързо справяне с тези буболечки е чрез ефективен препарат, който да им пречат на дишането. За щастие, NYDA Express действа 10 минути, за да ви помогне в освобождаването от този проблем.

Друг важен факт е, че къпането и поддържането на чист вид на вашето дете не може да действа като превантивна мярка срещу въшки. За паразитите не е от значение дали косата е мръсна или чиста, като за тях е важно да се прикрепят с крачетата си здраво за скалпа, от където да се хранят.