главно меню на сайта Nyda.bg

NYDA® EXPRESS - мнения, ефективност, плюсове

Знаем, че е трудно да се доверите на непознат препарат, особено в ситуацията, в която детето ви има въшки.

Като всеки родител се чудите кое ще е най-ефективното, но и най-безвредното решение. Търсейки различни продукти, вероятно сте попаднали и на NYDA® EXPRESS, но сигурно все още се чудите дали той е подходящ за вас.

В тази статия ще ви споделим обективно какви са неговите плюсове, доколко е ефективен и какви са мненията за него.

Плюсове

Основните предимства на NYDA® EXPRESS се дължат на активното му вещество: двустепенен диметикон. Той не “отравя” въшките, а им пречи да дишат. Точно този негов принцип на действие води до следните плюсове:

Nyda Express

Ако искате да видите сравнителна таблица на плюсовете и недостатъците на различните съставки, използвани в препаратите против въшки на българския пазар, вижте ТУК.

  • Бори се и с ларвите и яйцата на въшките, а не само с възрастните въшки.
  • Не е възможно да се развие резистентност към него за разлика от класическите инсектициди.
  • Не е токсичен за хората и не се абсорбира от кожата.
  • Действа бързо - нужно е да престои само 10 минути.

Ефективност

Nyda Express

Различни изследвания измерват ефективността на NYDA® EXPRESS от 9-100%. В едно от тях се демонстрира как едва 5 минути след използването на препарата 100% от въшките се престанали да показват симптоми на живот, а след 6 и 24 часа този факт е останал непроменен. Изследването сравнява ефектът с този на препарат с предимно природни съставки (на базата на кокосово масло). След 5 минути от прилагането на втория препарат въшките отново не са показвали симптоми на живот, но след 1 час 42% от тях са се възстановили.

Трябва да се има предвид, че въшките понякога са резистентни към инсектицидите, а и могат да „задържат дъха си“ до 8 часа. Продукти, които само временно спират притока им на кислород, а не изместват въздуха от дихателните им пътища, не са така ефективни.

Към NYDA® EXPRESS не може да се развие резистентност, а и двустепенният диметикон в него трайно затваря респираторните отвори на паразитите и измества въздуха, който вече е в дихателната им система.

Мнения

Nyda Express

NYDA® EXPRESS, въпреки че е нов продукт на българския пазар, е сред най-предпочитаните препарати против въшки в Германия.

Все пак мнения вече има и от българските потребители - ето каква оценка са му поставили клиентите на някои от големите вериги онлайн аптеки у нас:

5/5 от 133 отзива в Sopharmacy
5/5 от 14 отзива в Remedium
4.75/5 от 15 отзива в Afya Pharmacy

Nyda Express

Кратко след представянето на продукта на българския пазар си партнирахме и с екипа на “Майко мила”, които също оцениха NYDA® EXPRESS високо.

Все пак ваш най-добър консултант си остава фармацевтът - не се колебайте да го попитате за NYDA® EXPRESS!