главно меню на сайта Nyda.bg

Как да се справим с въшките за нула време?

Да се справите с въшки отдавна е лесна задача, която може да се отметне за нула време. В тази статия ще ви покажем как става това с NYDA® Express.

Да премахнете главови въшки отдавна е бърз и лесен проблем за справяне. Съществуват много митове за третирането на въшки, които плашат повечето майки, и именно затова се създава илюзия, че това е трудна и времеемка пречка. Стига да използвате правилния продукт, всичко може да приключи за не повече от 10 минути.

За да ви улесним в борбата с въшките, ще ви покажем как може да се справите с тях по-бързо от очакваното в няколко стъпки с NYDA® Express.

Стъпка 1: Запазете спокойствие

Това може би ще ви е най-трудната стъпка в сравнение с останалите. Истината е, че да се справите с главови въшки е лесно и не си струва да се стресирате напразно. Въшките се пренасят от човек на човек, като най-често това се случва при струпване на повече деца (например - в детски градини, ясли, училищни лагери) и не са опасни, но могат да бъдат много досадни. Добрата новина е, че има редица проучвания, които доказват, че двустепенният диметикон е високоефективен и убива на 100% малките насекоми.

Стъпка 2: Напръскайте старателно върху суха коса

NYDA® Express се бори с главовите въшки като прониква и запушва дихателните им отвори, докато накрая въшките не се задушат. Тъй като водата има по-високо повърхностно напрежение от NYDA® Express, тя не може да проникне в дихателната система на въшките. Затова при прилагане върху влажна коса, препаратът се разрежда и съответно няма да работи. Това предотвратява успешното лечение. Поради това е напълно задължително да го прилагате винаги върху суха коса.

Стъпка 3: Втрийте в косата и оставете да подейства за 10 минути

Принципът на действие на NYDA® Express се уповава именно на двустепенен диметикон: две специални силиконови масла - тънка, лесно изпарима на стайна температура течност и вискозна течност, която е сравнително трудна за изпаряване. Поради ниското повърхностно напрежение на комбинацията от съставки, NYDA® Express се разпространява лесно по скалпа и прониква дълбоко в дихателната система на въшките. Летливият диметикон скоро след това се изпарява, докато по-вискозното силиконово масло се сгъстява и затваря респираторните отвори на паразитите, прекъсвайки бързо и надеждно снабдяването им с кислород.

Важно предимство пред всички останали методи на борба е, че NYDA® Express се бори не само с възрастните паразити, но и с ларвите и яйцата на въшките. Поради физическия му механизъм на действие, не е възможно въшките да развият устойчивост към препарата.

В същото време NYDA® Express не съдържа токсични съставки и не се абсорбира от кожата, затова препаратът е напълно безопасен за употреба.

Стъпка 4: Срешете внимателно

Честито, супермайки! Вече може да се каже, че сте се справили с въшките на 99%. След като са минали 10 минути, срешете внимателно косата на вашето дете с помощта на гребенчето за въшки. По този начин всички вече погинали малки насекоми ще паднат и ще можете спокойно да преминете към последната стъпка.

Стъпка 5: Измийте с любимия ви шампоан

Последната стъпка е просто да измиете косата на детето ви с любимия му шампоан. Не е нужно да ползвате каквито и да е специални продукти за чувствителен скалп, например, освен ако не ви се налага поради друга причина.

Е, майки, вече знаете каква е тайната и колко лесен всъщност е процесът по премахване, а на вас оставаме грижата към вашето дете.