главно меню на сайта Nyda.bg

Въшките са подаръкът, който никой не иска за Коледа

Тъкмо е дошъл сезонът на сармите и топлите чехли и хоп - главови въшки.

chart

Представете си следното: спокойно можете да седнете пред телевизора с пълна чиния със сарми, празниците (най-накрая!) са в разгара си и ежедневието позволява да спите до по-късно от 8 часа сутрин. Няма работа, на която да се изисква да ходите, имате любими гости, които чакате цяла година, а къщата ви е празнично украсена.

Nyda BG - Нещата, с които децата нямат търпение да се изфукат в началото на новата учебна година

Вие си почивате, а децата си играят. Разменят се подаръци, емоциите са големи. Преминават няколко дни в събирания с близки и приятели. Време е да поизлезнете на разходка с децата. Те ви чакат облечени, разбира се се сещат да хапнат някоя и друга бискита преди това, трохите от която физиката все още не успява да обясни как винаги се озовават в косите им. Посягате да ги почистите и бам - виждате ги.

Малки петънца по целия им скалп

Но това…може ли да са... въшки?

<strong>Мит</strong>ове и <strong>Факт</strong>и

Главовите въшки могат да превърнат един празничен сезон в направо ужасен такъв. Вековният проблем с въшките не си взима почивка за празниците; всъщност е точно обратното. Групови снимки, споделени стаи и спално бельо, както и размяната на зимни шапки и шалове, осигуряват идеалната обстановка за заразяване с въшки.

Така че да, много е вероятно да са страшните въшки.

Как да достигнете вътрешно просветление: урок от една въшка

Независимо дали сте сериозни и планирате всичко или любители на случващите се в движение неща, едни главови въшки могат да ви накарат да се почешете по главата за това коя ваша версия всъщност се е появила, за да се справите с този проблем. Лудо ли е да мислим, че имаме какво да научим за себе си от въшките? Определено можем да се поучим от опита си с тях и да направим нови открития за себе си в процеса.

1. Страхотно се справяте под стрес или пък не.

Никога не е подходящ момент за заразяване с въшки. Но дали тези ужасни насекоми ще ви накарат да откачите, докато членовете на вашето семейство се опитват да не издават и звук? Или ще бъдете завладян от спокойствие и ще пуснете най-добрите си въшкови шеги?

2. Оценявате истинския си кръг от доверени хора.

Въпреки че заразяването с въшки вероятно няма да ви хвърли в драма на холивудско ниво, добре е да знаете кого бихте повикали, за да удари едно рамо, или едно четкане на детето. Имате ли някой в списъка си, който е подкрепящ и дискретен, който е добър слушател и помага, ако е необходимо? Да, определено звучи като двустепенния диметикон на Nyda Express.

3. Изправяте се лице в лице със стереотипите си.

В тази епоха на информация също има и много дезинформация. Няма нищо подобно на “лов на въшки” за първи път, което да ви накара да се чудите колко наистина знаете. Може да бъде предизвикателство да задържите чистотата на ума си, когато става въпрос да се чудите кой е виновен и защо добрата хигиена не е удържала въшките. Тогава научаваме, че дори и най-умните от нас са податливи на поне няколко грешни Факта и Митове.

Митове и Факти

<strong>Мит</strong>ове и <strong>Факт</strong>и

Мит: „Отмени празниците! Малкият ми племенник има въшки и няма начин да ги посетим.”
Факт: След като е започнато третиране с подходящ препарат против въшки, като например Nyda Express, няма причина да се отказвате от празнични посещения на приятели и семейството. Просто вземете някои предпазни мерки и се уверете, че нямате пряк контакт с заразеното лице. Или, ако вие сте заразеното лице, бъдете отговорни и спазвайте дистанция.

Мит: „Събери всички подаръци и играчки! Изгори чорапите!”
Факт: Въшките могат да живеят само 72 часа след като напуснат скалпа. Те не подксачат и не летят; те пълзят от косъм на косъм. Затова дезинфекцирайте само тези неща, за които сте сигурни, че са имали досег до преносителя. И при първи прояви на бели резчици в косата на детето или във вашата - реагирайте Express-но!

<strong>Мит</strong>ове и <strong>Факт</strong>и

Мит: „Братовчедът никога не се къпе. Сигурно ме е заразил с въшки!“
Факт: Когато косата е чиста, тя не залепва по скалпа и следователно улеснява въшките да пълзят от главата на един човек на друг. Така че всъщност е по-вероятно да се заразите с въшки от чиста коса.

<strong>Мит</strong>ове и <strong>Факт</strong>и

Мит: „Слагам еленови рога на кучето и след това на собствената си глава! Разбира се, беше забавно, но хванах въшки! Факт: Наистина беше весело! А и Фактът, че въшките могат да се предават само от косъм на косъм при контакт с хората, е едно голямо успокоение. Семейният домашен любимец не може да се зарази с въшки, следователно и не може да ви предаде, тъй като въшките се хранят само с човешка кръв. Като Дракула.

Какво да правя?

<strong>Мит</strong>ове и <strong>Факт</strong>и

И така, какво да правите, ако откриете въшки през празниците? Първо, не се паникьосвайте! Не е толкова лошо, колкото си мислите. Nyda Express убива въшките и техните гниди само за 58 секунди. Второ: Забавлявайте се и бъдете по-добри един към друг. Любовта и уважението отиват на всички ни. Шапките също, но не ги пробвайте един след друг.