главно меню на сайта Nyda.bg

Цветни трендове 2021

Какъв цвят да боядисаме косата си?

въшки

Има много неочаквани варианти на класически визии, които ще разгледаме сред тенденциите за 2021. Дали светът върви обратно към своята нормалност вече и кое е “нормално” изобщо? Защо да искате само акцентите, когато можете да си поръчате “сребърно шампанско”? Днес ще си поговорим за най-добрите тенденции при боядисването на косата, които да изпробваме в момента, от русите тонове до ярко синьо! Освен, че ще разпуснем коси, ще разбулим и няколко мита за боядисването, които може би са ви спирали да експериментирате. Момичета, махайте ластиците, прибирайте фибите и елате с нас на приключение в света на цветовете!

50 нюанса… червено

Всеки стилист твърди, че това е годината на червените нюанси, за това го класираме като най-готиния цвят, който да опитате през 2021. Червеният е най-добрият цвят, защото може да бъде персонализиран, така че да подобри вашата естествена красота. Всичко, от бледи ягоди до богати червени нюанси, може да бъде приложено, за да подобри тонуса на кожата и цвета на очите ви. Потопете пръстите на краката си в тенденцията - прасковен оттенък или скочете в сериала Queen’s Gambit с дълбоко рижав кехлибар.

въшки

Мит 1: Косата трябва да е мръсна, за да поеме цвета на боята по-добре
Факт: При полу-перманентните бои няма такъв риск, всъщност чистата коса е задължителна, за да се разкрие новият цвят в целия си блясък!

Рамкирай лицето

Двата ярки кичура около лицето се върнаха с гръм и трясък още миналата година. Този път вдъхновени от “E girls” (електронните момичета геймърки). Тази тенденция няма намерение да ни напусне и през 2021. Очаквайте да започнете да виждате по-креативни нейни вариации като двуцветните кичури на Бела Хадид. Това е толкова лесна тенденция, тъй като е супер забавна и модерна, но всъщност не изисква боядисване на по-голямата част от косата ви. Попитайте вашия колорист за ярък цвят отпред, а ако искате да увеличите контраста можете да поискате плътен цвят и на останалата част от косата си.

въшки

Мит 2: Боядисването на косата я уврежда
Факт: Полу-перманентните бои и шампоаните оцветители не увреждат косата. Те съдържат подхранващи масла, които всъщност връщат блясъка и здравето на косата.

Професия полу-блондинка

Ако ви сърби да станете по-руси, предлагаме да успокоите нестихващото желание с рус балеаж за по-плавен преход. Попитайте стилиста си за различни нюанси на русото, които могат да бъдат направени спрямо естествения цвят на косата ви.

въшки

Мит 3: Въшките не обичат боядисана коса
Факт: Това никак не е така, за съжаление въшките нямат специфични предпочитания и са готови да живеят на всяка глава.

Сребърно шампанско

Оказва се, че можете да имате най-доброто от двата свята, както е илюстрирано от тази готина блондинка с топли акценти. Това е прекрасна визия за пепелявите блондинки, които искат нов тонален вариант, който да не премине в златно русо. Вашият колорист може да използва полупрозрачни перлени и сребристи тонери върху русата ви коса, превръщайки я в истински диамант!

въшки

Мит 4: Няма проблем да се изправя или къдри боядисана коса
Факт: Високата температура на пресата или машата променя протеиновата структура на косата и цветът се уврежда. Не забравяйте да използвате продукти, които предпазват косата от високите температури.

Аметистът

Ако търсите забавен нюанс, време е да помислите за бебешко розово. А после е време да го забравите и да помислите за пастелно лилаво, защото 2021 е абсолютен фен на тази визия. Аметистът е забавен цвят, който балансира силата и деликатността. Дръзко е, но все още се усеща меко. Този тон на орхидеята показва по-топла страна на виолетовото. Не забравяйте, че ще трябва да избелите напълно косата си преди това. За това го препоръчваме предимно за естествените блондинки!

въшки

Мит 6: Не мога да ползвам NYDA® Express, ако косата ми е боядисана
Факт: Не може да се изключи, че цветът на боядисаната коса може да се промени леко или трайността на цвета да бъде съкратена. Въпреки това, от пускането на продукта през 2006 г., не са получавани съобщения за проблеми с боядисана коса.

Мистично синьо

Има причина синьото да не е толкова често срещано като лилавото, тъй като не е за всеки. Изглежда страхотно на бледа и перфектна кожа, но може да подчертае зачервявания на лицето или други недостатъци. Този цвят може също така да даде зеленикави нюанси, ако косата ви не е достатъчно изсветлена, за да се премахнат всички жълти тонове преди това. Цялата фиаско си заслужава, не може да се отрече - завършеният вид е страхотен!

въшки

Мит 5: Продуктите за боядисана коса са излишни
Факт: Шампоаните, балсамите и маските за боядисана коса са създадени, за да запазят цвета на косата възможно най-дълго и да я поддържат жива.

Ако някой от митовете ви е спирал да боядисате косата си, може би сега е времето да се впуснете в това цветно приключение, в което една уж обикновена боя за коса ще ви даде изцяло нова визия. Действайте смело!