главно меню на сайта Nyda.bg

С деца на море

Няколко идеи за игри на плажа

chart

Любим цитат от българския филм “С деца море” на всеки възрастен е "Когато ти плащат, е командировка, а когато ти си плащаш, е курорт."

Но вие няма да сте в командировка, ще ходим на курорт, при това с деца. А децата постоянно искат нещо, нали? Вие всъщност постоянно сте на курорт, защото вие плащате за всичко, а детето иска ли, иска. И ето, дългочаканата отпуска е почти тук, трескаво събирате багажа на цялото семейство и се подготвяте за онези 5-6 часа престой в колата докато стигнете до заветното море, мечтания плаж и почивка. Премислили сте всички възможни пречки: детето да не вдигне температура, да не хване някой вирус, да не се появят досадните въшки (вече пътувате навсякъде с NYDA® Express, дори в дамската чанта), да не закъсате с колата, да не ядете нищо съмнително на предния ден и какво ли още не. Остава само едно последно притеснение: Как да занимавате децата по цял ден на плажа, за да може всичко да е спокойно и всички да са доволни? Не се притеснявайте, имаме няколко предложения за занимания, които не само ще задържат интереса на малчуганите, но са и напълно безплатни.

1. Кегли

Nyda BG - Няколко идеи за игри на плажа

Намерете по плажа пръчици (например от папур или някое дърво) и ги забийте в пясъка в права редичка. Съберете камъчета от брега и се редувайте да замеряте пръчките. Който събори най-много, печели.

2. Познай какво нарисувах

Nyda BG - Няколко идеи за игри на плажа

Намерете по-дълга пръчка и си измислете някакъв предмет. Имате една минута да го нарисувате в пясъка. Опонентът трябва да познае какво сте нарисували, като задава въпроси, на които може да се отговори само с “да” или “не”.

3. Изследователи

Nyda BG - Няколко идеи за игри на плажа

Тръгнете на разходка по плажната ивица и се спирайте при всякакви чудновати и не толкова чудновати неща: медузи, изхвърлени на брега, водорасли или други интересни предмети. Водете записки и снимайте всяко нещо. След като се приберете можете да принтирате снимките и, заедно с бележките, да направите дневник на вашата изследователска мисия от лято 2021, който ще остане като спомен за цялото семейство

4. Колко дълбока дупка можеш да изкопаеш?

Nyda BG - Няколко идеи за игри на плажа

Нищо не може да бие доброто старо копаене в пясъка. Децата пробват да изкопаят колкото се може по-голяма дупка и когато са готови можете заедно да пробвате дали възрастен ще се побере в дупката. Ако сте извън форма след продължителната пандемия и никой не може да се побере в дупката, можете да видите колко време ще ви отнеме да напълните цялата дупка с вода.

5. Кофа с вода

На плажа надпреварата с яйцето и лъжицата може да бъде заменена със състезание с кофа, пълна с вода. Дайте на всяко дете пластмасова чаша, лъжица или голяма черупка и ги подредете до водата. Срещу тях, на няколко метра, оставете празни кофички. Всяко дете загребва вода от морето и тича до кофата си, като състезанието е кой ще напълни първи кофата си.

6. Тунел

Издълбайте с дебела пръчка или лъжичка тунели в пясъка, дълбоки и широки колкото топче. Пуснете топчето в единия край на тунела и го избутайте с духане до другия му край.

7. Пясъчен замък

Nyda BG - Няколко идеи за игри на плажа

Тази игра никога няма да остарее, играли сме я и ние, ще я играят и децата ни. В нея може да се включи цялото семейство и всеки да има различна задача. Един голям замък отнема часове и буквално няма да разберете кога се е изнизал следобедът. Слагайте плажното масло и започвайте да строите!

8. Търсене на съкровища

Nyda BG - Няколко идеи за игри на плажа

Събирането на мидички, камъчета и разноцветни стъкла, изгладени от водата, е любима игра на малки и големи. В пясъка можете да намерите всякакви красиви форми и цветове и когато ги отделите, те наистина започват да изглеждат като нещо истински ценно. Разделете се на два отбора и за 15 минути съберете колкото можете повече съкровища. След това ги подредете и сравнете. Кой е намерил най-много съкровища?

9. Морско бижу

Nyda BG - Няколко идеи за игри на плажа

За целта трябва да имате корда или някаква тънка връвчица. Намерете рапанчета на плажа и направете красиви бижута за цялото семейство: герданчета, гривнички за крак или ръка. После можете да ги запазите в същия шкаф, където сте прибрали десетките гердани от макарони

Е, готови ли сте за голямата почивка? Стягайте багажа и се подгответе с търпение. Когато сте на вратата и викнете детето може би ще чуете "Имам да спя още 10 минути и идвам". Дишайте, скоро сте на плажа!

Nyda BG - Няколко идеи за игри на плажа