главно меню на сайта Nyda.bg

Нещата, с които децата нямат търпение да се изфукат в началото на новата учебна година

Септември е и вълнението кипи във всеки дом и всяко детско сърце!

chart

Септември е и вълнението кипи във всеки дом и всяко детско сърце! Вълнение изпитваме и ние, родителите – дали децата ще останат в градината и в училище или отново ще си бъдат вкъщи. Но също се повтарят и вълненията, които и нашите родители са имали. А именно – нови дрешки, нови несесерчета, моливчета, гумички, боички, тетрадки и какво ли не за новата учебна година! Ах, да, хвърчахме по молове, по големи магазини „за една химикалка и една острилка“ и оставяхме крупни суми по касите. Детски рев раздираше домовете ни, защото „Ама, мамоооо всички деца имат тетрадки с Елзаааа!“ или някой изгубен бакуган, който е чакал реда си да бъде гордо показан в детската. И сега е време да оставим вълнението за децата, в крайна сметка това си е техният ден. Но от какво се вълнуват всички те в началото на новата учебна година е важно да знаем? Защо ли? Всяко вълнение и емоция на нашите деца е важно за нас. Като родители е добре да съпреживяваме с тях всеки техен трепет, както и да можем да им осигурим всички малки възможности за така чистото детско щастие. Ето защо, днес сме подготвили за вас списък с няколко неща, които вълнуват малчуганите ни в началото на учебната година, независимо дали се връщат в детската градина или вече са в училище.

Nyda BG - Нещата, с които децата нямат търпение да се изфукат в началото на новата учебна година

Летни истории

Всяко дете няма търпение да разкаже на останалите къде е прекарало лятото. Гордо се показват снимки, нови белези, тен, всякакви придобивки и богатства - от магнитче до камъче от някоя планина. Няма значение къде е минало лятото – на село при баба, на морето, на планина, в чужбина или пред блока. Децата са пълни с истории и нямат търпение да си ги разкажат.

Nyda BG - Нещата, с които децата нямат търпение да се изфукат в началото на новата учебна година

Нови придобивки

Нека показването на нови несесери, моливчета, кецове и дрънкулки започне... сега! Колко много усилия сме положили да задоволим желанието на детето си за конкретни, ненужни неща от магазините и как старателно ги подредихме по шкафчета, бюра и раници. И колко бързо те ще бъдат забравени, защото „На Ники е по-хубаво, искам като неговото!“. Но няма значение, нека се радват! Всяко чудо за три дни, но чудото си е чудо!

Nyda BG - Нещата, с които децата нямат търпение да се изфукат в началото на новата учебна година

Нова прическа

Толкова много модни трендове, дори за децата ни. Къси коси, дълги коси, плитки... о, да, плитки! Почти всяко дете иска плитки, стига да има поне 5 сантиметра коса. И разбира се, че ще иска, та те са толкова шарени и ефектни! И така, много от нашите малчугани това лято са седнали на стол на някой морски курорт или детски рожден ден и са се сдобили с така мечтаните плитки. Различните коси и оформянето им в прически е от изключителна важност за детето, защото това помага на неговото себеизразяване и изграждане на собствена идентичност. И ние искаме да дадем този шанс на децата си, докато полагаме най-добрата грижа за техните коси. Да си признаем, прокрадва се и един ужас от близкото общуване на прекрасните коси в детската градина и в училище - въшките. Но трябва ли да значат въшките "сбогом" за плитките?! Да не бъдем ретроградно радикални, сега има NYDA express и можем да оставим плитките на мира, без да се притесняваме за въшката и нейните гниди!

Nyda BG - Нещата, с които децата нямат търпение да се изфукат в началото на новата учебна година

Кой е най-пораснал

Децата растат като гъби и това не е новина за никого, но помните ли далечното вълнение кой колко е пораснал в началото на първия учебен ден? Децата ни цял ден се мерят до съучениците си и винаги има поне едно дете, което само за 3-4 месеца е напълно неузнаваемо – толкова пораснало! Независимо кой колко сантиметра е добавил, децата ни са прекрасни и ние, притаили дъх, се надяваме да имат възможност да се вълнуват заедно в класните си стаи и детските градини цяла година!

Успешна година на всички деца – малки и големи! Бъдете здрави, любопитни и поддържайте вълнението и ентусиазма си! А за родителите – нека не преставаме да се интересуваме от вълненията на малчуганите ни и бъдем част от тях, градейки пътя на вечното приятелство и доверие между нас и нашите деца.