главно меню на сайта Nyda.bg

Какво е двустепенен диметикон и как работи?

Ще разберете какво представлява двустепенния диметикон и как всъщност действа в борбата срещу въшките

Както вече знаете, продуктът против въшки NYDA® Express работи чрез двустепенен диметикон. Въпреки че сте чували това, вероятно се питате какво точно представлява т. нар. “двустепенен диметикон” и как работи на практика. В следващите редове ще ви запознаем малко повече с процеса на действие на NYDA® Express, както и ще отговорим на едни от най-често задаваните въпроси.

въшки

Що е то двустепенен диметикон?

Принципът на действие на NYDA® Express е именно чрез двустепенен диметикон - дума, която звучи сложно, а всъщност това са просто две специални силиконови масла. Наричаме ги “специални”, защото една от най-важните им характеристики е това колко бързо се изпаряват. Тези течности са противоположни по вид - едната е рядка и лесно летлива при стайна температура, а втората е вискозна и доста трудна за изпаряване. Комбинацията от съставки в NYDA® Express се разпространява лесно по скалпа и прониква дълбоко в дихателната система на въшките, измествайки въздуха. Скоро след това летливото масло се изпарява, докато по-вискозното силиконово такова се сгъстява и затваря дихателните отвори на паразитите, прекъсвайки снабдяването им с кислород. Едно от големите предимства на NYDA® Express е, че се бори успешно не само с възрастните въшки, но и техните ларви и яйца, като принципът отново е същият.

Защо е по-ефективен от останалите начини?

NYDA® Express може да се похвали с клинично доказаната статистика - от 98% до 100% ефективност, което е с до 31% повече от останалите начини за справяне с паразитите. Основната разлика между NYDA® Express и всички останали препарати е, че диметиконът няма за цел да отрови въшките, а да им попречи на дишането. Следователно, това води и до следващото голямо предимство на NYDA® Express - поради физическия механизъм на действие не е възможно въшките да развият резистентност към препарата. Такова твърдение обаче не може да се каже в дългосрочен план за невротоксичните инсектициди.

въшки

Ако пък се притеснявате дали са опасни за детето ви, може да си отдъхнете. Диметиконите не са токсични, нито се абсорбират от кожата и именно затова те са широко използвани в козметиката. Още повече - твърди се, че ако по случайност попаднат в човешкия организъм, тялото го изхвърля, без да причинява сериозни вреди. Напълно безопасно е да се използват от бременни жени и малки бебета.

Често задавани въпроси за въшките и NYDA® Express

Вече знаете всички тайни зад ефикасното действие на двустепенния диметикон, но сигурно в главата ви има още неотговорени въпроси за въшките и NYDA® Express. Избрали сме топ 3 на едни от най-често задаваните въпроси по тази материя и отговаряме на тях:

Как изглежда въшката и как да я разпозная?

Особено ако се сблъсквате за първи път с въшките, би било трудно да ги разпознаете. Затова ще ви разкажем малко за техния външен вид. Възрастните въшки имат удължено тяло с размер около 3 mm, което съответства на диаметъра на глава на топлийка. Нейните шест крака са с формата на нокти, с които се закрепя добре в косата. Тези крака позволяват на въшките да пълзят по косата и да се прехвърлят от една глава на друга. Ако имате съмнения, може да използвате лупа, за да идентифицирате въшките и гнидите.

въшки

Как да съм сигурна, че въшките няма да се появят отново?

Повторната зараза с въшки е възможна, но тя се случва отново както всяка друга зараза с въшки - при пряк контакт глава-глава с друг заразен човек. Това рядко може да бъде във ваш контрол, но от вас зависи да правите редовни проверки при съмнения. Най-лесният начин да правите редовна профилактика е с помощта на гребенче за въшки, което при правилна употреба веднага разкрива зараза с паразита. Колкото по-скоро се открие заразата с въшки, толкова по-малко време имат паразитите да се размножават преди лечението. Поради тази причина редовната проверка на децата по време на епидемии от главови въшки е изключително важна.

въшки

Какво трябва да пера или почистя у дома?

Важно е да запазите спокойствие, защото, както сме казвали и преди, това е лесен и бързо решим проблем. След като продуктът NYDA® Express си е свършил работата, главовите въшки, останали извън косата, могат да оцелеят само няколко дни, защото трябва да приемат кръв редовно. Въпреки това кърпите, чаршафите и обличаните дрехи трябва да бъдат изпрани на 60 ° C при възможност. Тапицериите и килимите трябва да бъдат почистени с прахосмукачка. Също така е важно след всяка употреба, всички четки за коса и гребенчето за въшки да се изплакнат с вода.