главно меню на сайта Nyda.bg

Интервю с въшки: всичко за техния личен живот

В този блог ще разберете повече за въшките - как изглеждат, каква коса предпочитат и по колко пъти на ден се хранят - лично от тях самите.

Казват, че за да победим врага, трябва първо да го познаваме много добре. Сигурно сте чували поговорката “Дръж приятелите близо, а враговете - още по-близо.” Затова днес решихме да поканим познатите ви “приятели” въшките, за да ни отговорят на някои от най-интересните въпроси и да ги опознаем по-добре от първо лице.

Какъв е вашият цвят?

Ние нямаме цвят, защото сме прозрачни. Това е едно от нашите основни предимства - така сме трудни за откривани в косата. Щом се нахраним, обаче, променяме цвета си и ставаме кафяво-червени.

въшки

Как преминава вашето ежедневие и как оцелявате?

Ние обичаме да си хапваме. Стараем се да се храним по 4 пъти на ден. Става опасно, ако попаднем извън косата - тогава ни остава само 2-3 дни живот без храна.

въшки

Каква коса предпочитате - чиста или мръсна?

Ние сме либерални насекоми и не подбираме вида коса. За нас няма значение цвета, дължината или чистотата на косата. Все пак понякога предпочитаме измити коси и нови прически, но и на мръсна коса също се чувстваме доста комфортно.

въшки

Колко бързо се размножават въшките?

Женските представители сред нас снасят до 10 яйца дневно. Те ги оставят близо до корена на косъма, непосредствено до скалпа. Стараем се да се закрепяме добре и да бъдем трудни за премахване. За сега са откривани много начини за отстраняването ни и сме се борили с много препарати. Най-тежките битки за живот и за съжаление в 99% от случаите, завършващи със загуба, са били с NYDA® Express. Тогава се чувстваме почти безсилни.

Колко нокти имат въшките?

Нашето оръжие са нашите нокти - имаме 6 крачета, завършващи с нокти, наподобяващи малки куки. Благодарение на тях, ние се захващаме здраво за косата. За жалост, хората вече знаят как изглеждаме и лесно ни разпознават… дори знаят за какво да внимават.

Имате ли супер сили, като например, да летите?

Много ни се иска, но така и не можем да се научим да летим. Съществуват още митове, разказвани по наш адрес, но това само ни помага в заблудата на човеците. А и самите ние пуснахме някои от тях в обществото. Но тъй като харесваме вашата блог страница, ще ви споделим, че ние се разпространяваме от глава на глава само чрез директен контакт. Затова обичаме да обикаляме училища и детски градини, където децата си играят и прегръщат по-често, а и може да научим нещо полезно от учителките. Все пак защо да не съчетаваме приятното с полезното?!.