главно меню на сайта Nyda.bg

Да се погрижим за косата през есента

Ако се притесняваш за вредата, която лятото е причинило на здравата ти коса, е време за промяна и няколко съвета.

chart

Всеки сезон има своите предизвикателства, когато говорим за здравето на косата. През лятото се борим със слънцето, морето и водата в басейните. Основните виновници за увреждането на косата през изминалия сезон са хлорът и солената вода. Всеки от тях причинява щети дори на най-здравите коси. И още - подобно на кожата, скалпът ти може да бъде изгорен от топлината на слънцето. Без да предпазваме косата и скалпа си от слънцето, косата губи своя блясък, а когато е изложена на хлор, бива лишена от естествените си масла. Солената вода пък е вредна, защото изсушава косата и скалпа, отнема влагата им, оставяйки ги груби и дехидратирани.

Хайде да спасим косата и да я подготвим за новия сезон! Какво по-идеално време да внесем нов живот в косата си или да опитаме нови трикове и прически! Възможностите са абсолютно безкрайни и имаме цял сезон, за да ги изпробваме!

Тъй като есента е толкова променлива, е особено трудно, защото има влага и чести дъждове, но също и сухи, студени дни. И така, какво може да се направи, за да се противодейства на есенната атака върху косата ни?

1. Време е да отрежем летните щети

За къса коса: Опитай разрошено каре или ако се чувстваш наистина смела - pixie cut! Ако не, не забравяй поне да отрежеш връхчетата.

Nyda BG - Нещата, с които децата нямат търпение да се изфукат в началото на новата учебна година

За средна коса: Подстрижи се точно над раменете. Стайлингът точно над раменете, особено със слоеве добавя обем и ще даде нов живот на косата ти.

За дълга коса: Подстрижи се, за да поддържаш косата си здрава, но след това опитай слоеве и няколко по-къси кичура, с които да оформиш лицето си.

2. Погрижи се за сухата коса

Вземи витамини: Витамините са чудесен начин да подхраним тялото си, но също така са чудесен начин да повлияем на здравето на косата си. Витамин А, витамин С, биотин и желязо ще помогнат на косата ти да изглежда по-блестяща и по-здрава.

Използвай масла и серуми: Маслата и серумите са лесен начин да добавим влага към косата си през есенния сезон. Те заместват естествения себум, който косата произвежда.

Избягвай да миеш косата си всеки ден: Трябва да се въздържаме от миене на косата повече от необходимото. Шампоанът лишава косата от естествените й масла и следователно я лишава от всякаква естествена влага.

Намали стилизацията с топлина: Тъй като времето изсушава косата ни, не искаме да увеличаваме сухотата чрез сушене, изправяне или навиване на косата. Вместо това сложи сладка есенна шапка.

Вземай по-студени душове: Студената вода е чудесен начин да запазим влагата в косата си, защото затваря косъма. Така че, след като използваш шампоан и балсам в косата си, опитай да изплакнеш с по-хладка вода, за да освежиш скалпа си и да заключиш влагата.

3. Есенни шапки

Nyda BG - Нещата, с които децата нямат търпение да се изфукат в началото на новата учебна година

Кой не обича добро извинение да пазарува? Подари си нова шапка, за да предпазиш косата си от ниските температури и вятъра. Независимо дали е елегантна федора или просто удобна шапка, шапките са практични, както и задължителен моден аксесоар. Увери се, че шапката има мека подплата, която няма да причини накъсвания на косата.

4. Не излизай от вкъщи с мокра коса

Ако косата ти няма да изсъхне естествено навреме, използвай топлата настройка на сешоара си с дифузер без да изсушаваш косата съвсем - остави я да доизсъхне естествено.

5. Предпази косата си от вредетили

На последно място, но не и по важност, особено за тези, които имат малки деца - пазете се от въшки. Главовата въшка не спи зимен сън и е също толкова активна сега, колкото и в другите сезони. С NYDA Express бързо забравяме за нея и се отдаваме на всички интересни, есенни стайлинг предложения!

И накрая не забравяй… Прегърни есенния сезон! Есента е свързана с промяна, листата променят цвета си, топлината се превръща в свеж въздух, пиенето на студено кафе се замества от горещо лате и чай. Ти също трябва да направиш промяна. Почисти гардероба си, размести малко мебелите, купи си нови чайове и планери и се грижи за косата си.