главно меню на сайта Nyda.bg

9 прекрасни пролетни цвята за коса, които ще виждаме навсякъде през 2022 г.

Няма неподходящ сезон за промяна на цвета на косата, но все пак пролетта е най-благоприятното време за експерименти.

След дългите зимни месеци, носенето на шапки, качулки и други топлещи средства, е време да вдъхнем нов живот на старото си аз. Независимо дали малкото цвят около лицето ще ви накара да се почувствате сякаш току-що сте имали своя собствена пролетна ваканция за възрастни или сте готови да изглеждате неузнаваеми, събрахме 9 от най-горещите тенденции за цвят на косата за пролет 2022г.

1. Ягода

Ако търсите смела промяна и искате да влезете в основна тенденция, ягодовите тонове са това, което търсите. Тези нюанси са ласкателни за всеки тон на кожата. Ако искате да сте още по-смели, можете да изберете по-наситено прасковено червено, което наистина ще озарява чертите ви.

2. Медена брюнетка

Това е идеалният начин да получите ярък цвят, без да жертвате здравето на косата си. Освен здрава, косата изглежда и сякаш е била целуната от слънцето, благодарение на топлите златисти тонове. Вместо пепелявите, сиви тонове от миналото, „целуваната от слънцето” коса, която безпроблемно се слива с естествените ви корени, е правилният начин да освежите прическата си.

3. Приглушено розово

Този пепеляв, приглушен, тонизиран цвят винаги се завръща всеки втори сезон. Това е забавен цвят за по-топлите месеци, но не е нито прекалено ярко, нито лудо. Можете да добавите този цвят към русата си коса с полу-постоянен балсам за нанасяне на цвета или ако тръгнете по пътя на фризьорските услуги, можете да използвате оцветяващ балсам, за да поддържате цвета си жив възможно най-дълго.

4. Скъпа брюнетка

Този цвят обиколи интернет, след като любимите ни блондинки като София Ричи, Хейли Бийбър и Джиджи Хадид се върнаха към своите корени и избраха по-дълбок тон тази зима. Но експертите прогнозират, че ще продължим да наблюдаваме тази тенденция през пролетта и след това. Въпреки че обикновено си мислите, че е присъщо да ставате по-светли за пролетта и лятото, този по-дълбок цвят е шик и е различен – а това е всичко, което търсим след студените месеци.

5. Бебешко русо

Русото никога няма да излезе от мода. Тази година го виждаме толкова платинено, колкото може да бъде постигнато в салона за красота. Този цвят не е златист или пепеляв - това е истинска, неутрална блондинка.

6. Карамелен балаяж

Ако искате да станете по-модерни през пролетта, този цвят добавя яркост и топлина. Представете си колко добре би изглеждал този цвят с косата ви на плитка.

7. Омбре с дълбок корен

Има поговорка, която казва, че колкото по-безпроблемно изглежда нещо, толкова по-добре (и винаги толкова повече усилия всъщност са необходими за постигане). Същото може да се каже и за косата, тъй като за щастие навлизаме в ера, в която царуват подстригвания и цветове с лесна поддръжка, които не изискват посещения в салона на всеки два месеца. Омбре корените е антитеза на косата, която сме търсили, и затова я обичаме. Те имат за цел да ви дадат лекота, като същевременно изглеждат възможно най-естествено, а след като косата ви порасне, не е нужно да носите шапка из града, докато чакате отново свободен час в салона на вашия стилист.

8. Цвят, който подчертава лицето

Ако обичате по-естествен подход към косата си, по-светло оцветените части, оформящи лице, са много актуални. Това добавя толкова много яркост към лицето ви и може да бъде постигнато при всички цветове, типове, прически и форми на лицето.

9. Смолисточерен

Мастилено-черното е секси и специално – и много малко вероятен избор за пролетта и лятото, точно затова го обичаме.

Какъвто и цвят да изберете за вашето ново аз, не пропускайте възможността да се насладите на времето, което отделяте за себе си. И не забравяйте, NYDA® Express винаги е до вас, за да не се налага да бръснете хубавата и освежена прическа, с която сте се сдобили.